Volg je Vreugde

~Volg je vreugde ~ Daar ligt het. Verscheurd in kleine stukjes. “Balans”. Het kaartje dat ze thuis op een altaartje had staan, die haar 2 jaar herinnerde aan haar richting en verlangen. Ze was licht geschokt toen ze onlangs haar hond betrapte op het hebben verscheurd van deze belangrijke, betekenisvolle kaart.

Het komt een beetje toevallig ter sprake. Ze zegt “Maar weet je? Eigenlijk klopt het wel. Het is tijd voor een nieuwe kaart.”

Ik vraag mijn coachee, wat zou er dan op het nieuwe kaartje staan?
Ze ademt in, haar schouders zakken wat, ze glimlacht en zegt voorzichtig resoluut: Vreugde.

Yes! Wat gaaf! “Natuurlijk word dat je nieuwe kaart!” Ik veer naar voren en overbrug even onze 1,5 meter met een ruime high-five beweging.

Mijn enthousiasme wordt grinnikend én met licht vragende blik beantwoord. Ze lacht een beetje “Hoezo natuurlijk!”?

Wow. Seriously?

Light on my blind spot.

Euh… omdat ik GELOOF en WEET en HANDEL vanuit kiezen voor vreugde?? Hmmm, we hebben gewerkt met kindstukken en patronen, maar deel ik daar in mijn uitingen, posts, website en messages niet expliciet ook over Joy? Hmmm, maybe not. Wel leuk dat het voor haar dan ‘als vanzelf’ zo naar boven komt 😉

Voor mij is het in ieder geval zo duidelijk dat vreugde de weg is. Het is door het volgen van mijn vreugde, dat mijn essentie, purpose, vrijheid, gevoel van geluk en zelf-connectie zich ontvouwde. Het is door het volgen van mijn vreugde dat ik successen begon te behalen in wat ik ontwikkel en begeleid. Daar waar eerst kramp en angst ook nog aan het roer zaten, met ditto resultaat, zijn er nu ik de teugels (semi-consequent) aan vreugde overdraag, wel honderdtal coachklanten en deelnemers die ‘voelen’ dat ze bij mij moeten zijn…

Maar hmmm. Die licht verbaasde blik van haar doet iets met mij. Het kan natuurlijk aan haar filters liggen, dat ze dit niet wist. Absoluut. Maar ik realiseer mij ook: Am I sharing enough? Am I showing enough? Misschien moet ik hier weer wat meer licht op te schijnen? Hoe dit werkt voor mij en voor jou?

Want het is via durven voor vreugde te kiezen dat je steeds dichter bij je authentieke zelf komt. Je komt steeds meer bij je intuïtie die er altijd is om je te wijzen op wat jou nu het meest zou dienen. En hoe je daarmee het beste de wereld om jou heen dient (dat is namelijk altijd ÉÉN en hetzelfde).

Je vreugde volgen. Het is waarachtig én je wordt er blij van. Het is dienend én het voelt juist. Het is licht én fijn. Het is wennen én de bedoeling.

Om gelijk maar daad bij woord te voegen, haal ik voor de allerlaatste keer de allerleukste gratis uitdaging tevoorschijn die ik tot nu toe heb gemaakt: de Hier Knap Ik Van Op Challenge (HKIVO). Van vertwijfeling, gedoe en zelf-sabotage, naar je vrij, licht en vreugdevol voelen.

Heb je ‘m al gedaan? Doe nog es mee! Herhaling en verdieping brengt ALTIJD nieuwe inzichten en voegt ALTIJD wat toe. Vorige keren laten lopen? Deze keer ben je erbij! Tussen maandag 12 – vrijdag 16 oktober ga je vijf dagen bewust stoeien, spelen, oefenen met en snuffelen aan wat het betekent om te kiezen voor vreugde.

Voor diegene met schoolgaande kinderen, ja dit is een mogelijke herfstvakantieweek 🙂 Pak deze Joy-compass daarom lekker aan, let it lift your vibe <3! Ik heb zo’n zin om dit weer te begeleiden! Gratis aanmelden, gratis meedoen, meer info: klik hier.

Wil jij trouw worden aan jezelf, then it’s time to shine some light on Joy. Let’s go!

X Paula